Pulykamell fonatok baconbe tekert burgonyalabdacsokkal
Pulykamell fonatok baconbe tekert burgonyalabdacsokkal
  • timer80 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tojássárgája - 2 darab
  • Knorr Szárnyas Fűszervarázs - 1 csipetnyi
  • bors - 1 csipetnyi
  • olaj - 2 dl
  • fokhagymagerezd - 2 darab
  • burgonya - 1 kilogramm
  • liszt - 4 dekagramm
  • só - 1 csipetnyi
  • bacon - 10 darab
  • pulykamell - 1 darab
  • Globus Majonéz - 2 evőkanál
  • pirospaprika - 2 evőkanál
  • fokhagymakrém - 1 evőkanál

Elkészítés:

  1. A pulykamellet felszeleteljük, hosszában bevágjuk kétszer 3 részre úgy, hogy a vége egyben maradjon.
  2. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a szeleteket, majd befonjuk őket és hústűvel rögzítjük a fonatot.
  3. Pirospaprikás, fokhagymakrémes, borsos olajban pácoljuk pár órát a hűtőben, majd serpenyőben aranyszínűre sütjük.
  4. Közben a krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk és feltesszük sós vízben főni.
  5. Ha megfőtt, összetörjük, 2 tojássárgát keverünk hozzá, majonézt, borsot és fokhagymát, majd annyi lisztet, amennyit felvesz ahhoz, hogy gombócokat tudjunk formálni.
  6. A gombócokat baconszalonnába csomagoljuk és serpenyőben megsütjük.
  7. Egymás társaságában tálaljuk.