tojássárgája | 2 darab |
---|---|
Knorr Szárnyas Fűszervarázs | 1 csipetnyi |
bors | 1 csipetnyi |
olaj | 2 dl |
fokhagymagerezd | 2 darab |
burgonya | 1 kilogramm |
liszt | 4 dekagramm |
só | 1 csipetnyi |
bacon | 10 darab |
pulykamell | 1 darab |
Globus Majonéz | 2 evőkanál |
pirospaprika | 2 evőkanál |
fokhagymakrém | 1 evőkanál |
Pulykamell fonatok baconbe tekert burgonyalabdacsokkal a Főételek kategóriában
A pulykamellet felszeleteljük, hosszában bevágjuk kétszer 3 részre úgy, hogy a vége egyben maradjon.
Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a szeleteket, majd befonjuk őket és hústűvel rögzítjük a fonatot.
Pirospaprikás, fokhagymakrémes, borsos olajban pácoljuk pár órát a hűtőben, majd serpenyőben aranyszínűre sütjük.
Közben a krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk és feltesszük sós vízben főni.
Ha megfőtt, összetörjük, 2 tojássárgát keverünk hozzá, majonézt, borsot és fokhagymát, majd annyi lisztet, amennyit felvesz ahhoz, hogy gombócokat tudjunk formálni.
A gombócokat baconszalonnába csomagoljuk és serpenyőben megsütjük.
Egymás társaságában tálaljuk.