Pulykahúsos rizseshús
Pulykahúsos rizseshús
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person3 fő

Hozzávalók:

  • paradicsom - 1 darab
  • hagyma - 5 darab
  • zöldpaprika - 1 darab
  • fekete őrölt bors - 1 teáskanál
  • őrölt kömény - 1 teáskanál
  • étolaj - dl
  • őrölt pirospaprika - 3 teáskanál
  • gyors rizs - 2 csomag
  • gulyáskrém - 1 teáskanál
  • pulyka felső comb filé - 1 darab

Elkészítés:

  1. A húst alaposan megmossuk, és apró kockákra vágjuk.
  2. A hagymát megtisztítjuk apró kockákra vágjuk. Beletesszük a főzőedénybe az étolajat, hozzáadjuk a megmosott, meghámozott paradicsomot feldarabolva, és a megmosott paprikát felszeletelve. Picit sózzuk, és födő alatt puhára pároljuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a borsot, a köményt, az ételízesítőt, a gulyáskrémet, és az őrölt piros paprikát. Jól összekeverjük, majd beletesszük a húskockákat. Összekeverjük, és vissza tesszük főni.
  3. Mivel később a rizst is hozzá adjuk, így nem lesz elegendő az a víztartalom ami a húsban van, engedjük fel kb 2-3 dl vízzel. Amikor elkezd forrni, adjuk hozzá a pörköltszaft kockát, és lassú tűzön addig főzzük, amíg a hús fél puha nem lesz. Ekkor adjuk hozzá a két tasak gyors rizst, és fedő alatt főzzük össze puhára. Vigyázzunk, - mert a rizs gyorsan felszívhatja a pörköltünk szaftját, - le ne égjen. Ha elfőtt a szaft, és még nem puha, akkor egy kicsi vizet önthetünk rá. Nem szabad teljesen puhára főzni, mert amikor levesszük az ételt a tűzről, a gőzben még puhul.