Pulykabecsinált leves
Pulykabecsinált leves
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 5 dekagramm
  • petrezselyem zöld - 1 csokor
  • tejföl - 3 dl
  • sárgarépa - 20 dekagramm
  • vöröshagyma - 1 darab
  • liszt - 1 evőkanál
  • fehérrépa - 10 dekagramm
  • só - 1 csipetnyi
  • tárkony - 1 csipetnyi
  • csiperke gomba - 5 dekagramm
  • citrom - 1 darab
  • pulykamell filé - 40 dekagramm

Elkészítés:

  1. A hagymát apró darabokra vágjuk, a sárgarépát, fehérrépát, a gombát a hússal együtt egyenletes kockára vágjuk, majd 1,5 l sós vízben feltesszük főni, kb 25 percig főzzük, míg megpuhulnak a hozzávalók.
  2. Sóval, tárkonnyal, citromlével ízesítjük. Elkészítjük a habarást, a lisztet kevés hideg vízzel simára keverjük. Majd hozzáadjuk a tejfölt. A megfőtt levest behabarjuk, kb. 5 percig még együtt főzzük. Tálaláskor a tetejére csipkedjük a margarint, meghintjük apróra vágott petrezselyemzölddel.