Rama Vajas Íz | 5 dekagramm |
---|---|
petrezselyem zöld | 1 csokor |
tejföl | 3 dl |
sárgarépa | 20 dekagramm |
vöröshagyma | 1 darab |
liszt | 1 evőkanál |
fehérrépa | 10 dekagramm |
só | 1 csipetnyi |
tárkony | 1 csipetnyi |
csiperke gomba | 5 dekagramm |
citrom | 1 darab |
pulykamell filé | 40 dekagramm |
Pulykabecsinált leves a Levesek kategóriában
A hagymát apró darabokra vágjuk, a sárgarépát, fehérrépát, a gombát a hússal együtt egyenletes kockára vágjuk, majd 1,5 l sós vízben feltesszük főni, kb 25 percig főzzük, míg megpuhulnak a hozzávalók.
Sóval, tárkonnyal, citromlével ízesítjük. Elkészítjük a habarást, a lisztet kevés hideg vízzel simára keverjük. Majd hozzáadjuk a tejfölt. A megfőtt levest behabarjuk, kb. 5 percig még együtt főzzük. Tálaláskor a tetejére csipkedjük a margarint, meghintjük apróra vágott petrezselyemzölddel.