Pulyka brochette gyümölcsös salsa-val
Pulyka brochette gyümölcsös salsa-val
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • natúr joghurt - 85 milliliter
  • paradicsom sűrítmény - 2 evőkanál
  • citrom leve - 1 darab
  • Tabasco szósz - 1 darab
  • pulykamell - 500 gramm
  • avokádó - 1 darab
  • ruccola - 200 gramm
  • préselt fokhagyma gerezd - 1 darab
  • folyékony méz - 3 evőkanál
  • friss mangó - 1 darab
  • dijoni mustár - 3 evőkanál
  • KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sült csirke - 1 darab

Elkészítés:

  1. Készítsünk pácot: keverjük össze a mustárt, mézet, paradicsom sűrítményt, tabasco-t, fokhagymát és a Knorr fűszerkeveréket egy lapos edényben (olyan nagyban, hogy beleférjen 6 nyárs).
  2. Csíkozzuk fel a pulykamellet, majd szúrjuk a nyársakra - egyszer alulról, egyszer felülről.
  3. Tegyük a páclébe és forgassuk meg, hogy egyenletesen befedje. Takarjuk le és tegyük a hűtőbe 2 órára.
  4. Készítsük el a gyümölcsös salsa-t: hámozzuk meg az avokádót és a mangót, vegyük ki a magjukat és kockázzuk fel. Keverjük össze a joghurttal és citromlével, ízesítsük fekete borssal. Fedjük le és tegyük a hűtőbe.
  5. Melegítsük fel a grillt. Kenjük be a grillrácsot olíva olajjal, majd tegyük rá a brochette nyársakat, kenjük be azokat a pác felével. Grillezzük 6 percig.
  6. Fordítsuk át a nyársakat, kenjük be a húst a pác másik felével és grillezzük még 2-3 percig, míg a hús megpuhul és teljesen megsült. A kész brochette nyársakat tálaljuk ruccolaágyon salsa-val.