natúr joghurt | 85 milliliter |
---|---|
paradicsom sűrítmény | 2 evőkanál |
citrom leve | 1 darab |
Tabasco szósz | 1 darab |
pulykamell | 500 gramm |
avokádó | 1 darab |
ruccola | 200 gramm |
préselt fokhagyma gerezd | 1 darab |
folyékony méz | 3 evőkanál |
friss mangó | 1 darab |
dijoni mustár | 3 evőkanál |
KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sült csirke | 1 darab |
Pulyka brochette gyümölcsös salsa-val a Főételek kategóriában
Készítsünk pácot: keverjük össze a mustárt, mézet, paradicsom sűrítményt, tabasco-t, fokhagymát és a Knorr fűszerkeveréket egy lapos edényben (olyan nagyban, hogy beleférjen 6 nyárs).
Csíkozzuk fel a pulykamellet, majd szúrjuk a nyársakra - egyszer alulról, egyszer felülről.
Tegyük a páclébe és forgassuk meg, hogy egyenletesen befedje. Takarjuk le és tegyük a hűtőbe 2 órára.
Készítsük el a gyümölcsös salsa-t: hámozzuk meg az avokádót és a mangót, vegyük ki a magjukat és kockázzuk fel. Keverjük össze a joghurttal és citromlével, ízesítsük fekete borssal. Fedjük le és tegyük a hűtőbe.
Melegítsük fel a grillt. Kenjük be a grillrácsot olíva olajjal, majd tegyük rá a brochette nyársakat, kenjük be azokat a pác felével. Grillezzük 6 percig.
Fordítsuk át a nyársakat, kenjük be a húst a pác másik felével és grillezzük még 2-3 percig, míg a hús megpuhul és teljesen megsült. A kész brochette nyársakat tálaljuk ruccolaágyon salsa-val.