Feltöltve:

Pudingvulkán

timer 40
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

tojás (közepes méretű)2 darab
cukor60 gramm
vanillincukor1 csomag
vanília puding1 csomag
zselatin1 csomag
tej500 milliliter
tejszín200 púpos kávéskanál
habfixáló1 csomag

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tojásokat kétfelé választjuk. A tojásfehérjét két csapott evőkanál cukorral, konyhai robotgéppel kemény habbá verjük. A tojássárgát a maradék cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vanillincukrot, néhány evőkanál tejet, a pudingport és a zselatint. A maradék tejet felforraljuk, és belefőzzük a pudingos keveréket. Még melegen, kézi habverővel hozzákeverjük a felvert tojáshabot. Egy kb. 18 cm átmérőjű üvegtálat hideg vízzel kiöblítünk, és beleöntjük a simára kevert krémet. Ha kihűlt, 1-2 órára hűtőszekrénybe helyezzük. A pudingot ezután egy tálra borítjuk. A tejszínből a habfixáló segítségével kemény habot verünk, amivel feldíszítjük a pudingvulkánt. A maradék habot tálaláskor a pudingszeletekhez kínáljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre