Feltöltve:

Pudingos mézes babapiskótával

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojás1 darab
Ráma5 dekagramm
kristálycukor15 dekagramm
méz2 evőkanál
tej5 evőkanál
kakaópor1 evőkanál
liszt40 dekagramm
sütőpor1 csomag

A töltelékhez

babapiskóta20 dekagramm
konyakmeggy aroma1 üvegcse
tej1 dl

A tetejére

tortabevonó csokoládé1 tábla
ét tortadara1 csomag

A krémhez

tej4 dl
vaníliás pudingpor1 csomag
Ráma20 dekagramm
porcukor20 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tepsibe sütőpapírt teszünk. A tojást habosra keverjük a cukorral és a mézzel. Hozzáadjuk a Ramát, majd a tejet, és kb. 2 percig főzzük. A tűzről levéve beletesszük a kakaóport, a lisztet, valamint a sütőport. Jól eldolgozzuk, két részre osztjuk, kinyújtjuk, majd közepes méretű tepsiben mindkét lapot kb. 15 perc alatt világosra sütjük. Közben a pudingport néhány evőkanál tejjel simára keverjük, a többi tejet felforraljuk. Hozzáadjuk a tejes pudingot, sűrűre főzzük, aztán lehűtjük. Belekeverjük a porcukrot, majd a Ramát. Az egyik lapra rásimítjuk a krém felét. Egy tálban összekeverjük a tejet az aromával, belemártogatjuk a babapiskótákat, majd a krémmel megkent lapra rakosgatjuk. Erre ismét pudingot kenünk, és befedjük a másik tésztalappal. A tetejére olvasztott csokoládét egyengetünk, és megszórjuk tortadarával. Legalább fél napra hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, és a mézes lap is megpuhuljon. Rendkívül mutatós, nagyon finom, garantált a siker.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem