Feltöltve:

Pudingos lepény

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

tej2 dl
főzés nélkül készíthető vaníliapuding1 csomag
piros szőlő30 dekagramm
fehér szőlő40 dekagramm
citrom reszelt héja1 darab
vaníliás cukor1 csomag
liszt25 dekagramm
sütőpor1 csomag
tojás6 darab
porcukor30 dekagramm
Ráma25 dekagramm
porcukor a szóráshoz1 adag

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A Ramát habosra kikeverjük a porcukorral, csipet sóval, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, tovább habosítva a keveréket. A lisztet átszitáljuk, összekeverjük a sütőporral, vaníliás cukorral és a tojásos masszához öntjük. Belereszeljük a citrom héját, és az egész masszát a liszttel együtt simára keverjük.

  2. 2. lépés

    A szőlőt megmossuk, leszemezzük és lecsepegtetjük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat), előmelegítjük.

  3. 3. lépés

    Közepes méretű tepsit kibélelünk a sütőpapírral, beleöntjük a masszát, elsimítjuk a tetejét és kb. 30 percig sütjük, majd a tepsiben hagyjuk kihűlni.

  4. 4. lépés

    Amíg a tészta hűl, elkészítjük a vaníliás pudingot, a tasakon lévő előírás szerint a tejjel. Amikor a tészta kihűlt, kivesszük a tepsiből, tálra tesszük és megkenjük a pudinggal.

  5. 5. lépés

    Megszórjuk a szőlővel és a tenyerünkkel kissé bele is nyomkodjuk. Rászitáljuk a porcukrot és felszeleteljük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem