Feltöltve:

Pudingos gesztenyés szelet

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

finomliszt
vékony lapocskákra vágott mandula
ehető szárított virág, készen kapható keverék, ehető virágok szirmaiból, leveleiből, stb. vegyesen, de ezt el is hagyhatjuk
csokoládé
liszt60 dekagramm
Ráma20 dekagramm
cukor15 dekagramm
szalakáli1 csomag
tej1 dl
színes aroma (vérnarancs vagy meggy)1 üvegcse
tojás2 egész

A tetejére

rum3 cl
porcukor30 dekagramm

A krémhez

vaníliás pudingpor2 csomag
tej7 dl
cukor1 kevés
Ráma15 dekagramm
porcukor20 dekagramm
gesztenyemassza25 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A lisztet a Ramával elmorzsoljuk. A cukrot, az egész tojásokat, a langyos tejben feloldott szalakálit összekeverjük. Felezzük a keveréket, felébe kevés aromát teszünk (csak a színe miatt). Rétestészta keménységűre gyúrjuk. Majd a külön kigyúrt gombócokat kettéosztjuk. Késfoknyi vastagra nyújtjuk, laponként világosra sütjük. A pudingot a tejjel, cukorral megfőzzük, hűlni hagyjuk. A Ramát a porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudinggal összekeverjük. 2/3-át összekeverjük a gesztenyemasszával. A krémeket felváltva a tészta közé kenjük. A porcukrot a rummal elkeverjük, majd rákenjük a tészta tetejére. Lehetőleg másnap szeleteljük. A tészta addig megpuhul, a cukormáz megkeményedik.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 20"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem