Feltöltve:

Pudingos gesztenyés szelet

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

finomliszt
vékony lapocskákra vágott mandula
ehető szárított virág, készen kapható keverék, ehető virágok szirmaiból, leveleiből, stb. vegyesen, de ezt el is hagyhatjuk
csokoládé

A tetejére

rum3 cl
porcukor30 dekagramm

A krémhez

vaníliás pudingpor2 csomag
tej7 dl
cukor1 kevés
Ráma15 dekagramm
porcukor20 dekagramm
gesztenyemassza25 dekagramm

-

liszt60 dekagramm
Ráma20 dekagramm
cukor15 dekagramm
szalakáli1 csomag
tej1 dl
színes aroma (vérnarancs vagy meggy)1 üvegcse
tojás2 egész

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A lisztet a Ramával elmorzsoljuk. A cukrot, az egész tojásokat, a langyos tejben feloldott szalakálit összekeverjük. Felezzük a keveréket, felébe kevés aromát teszünk (csak a színe miatt). Rétestészta keménységűre gyúrjuk. Majd a külön kigyúrt gombócokat kettéosztjuk. Késfoknyi vastagra nyújtjuk, laponként világosra sütjük. A pudingot a tejjel, cukorral megfőzzük, hűlni hagyjuk. A Ramát a porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudinggal összekeverjük. 2/3-át összekeverjük a gesztenyemasszával. A krémeket felváltva a tészta közé kenjük. A porcukrot a rummal elkeverjük, majd rákenjük a tészta tetejére. Lehetőleg másnap szeleteljük. A tészta addig megpuhul, a cukormáz megkeményedik.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Gesztenyés kardinális

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0

Hamis gesztenyés szelet

timer 80"
mood Közepes
thumb_up 0

Gesztenyés tekercs

timer 20"
mood Közepes
thumb_up 0