tej | 1 liter |
vaníliás pudingpor | 2 púpos evőkanál |
tojás | 6 darab |
liszt | 30 dekagramm |
sütőpor | 1 csomag |
étolaj | 1 dl |
víz | 1 dl |
kakaópor | 2 evőkanál |
tejföl | 4 dl |
cukor | 33 csapott evőkanál |
porcukor | 5 evőkanál |
őrölt fahéj | 1 kevés |
vaníliás cukor | 2 csomag |
A tojássárgákat kikeverjük 25 dkg cukorral, 1 vaníliás cukorral és a vízzel. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, olajat és a tojások felvert habját.
A tésztát kettéosztjuk, felét beleöntjük egy kb. 25x30 cm-es kikent, kilisztezett tepsibe. A másik felébe belekeverjük a kakaót és belecsorgatjuk a fehér tésztába.
A pudingport a tejjel, a 8 csapott ek. cukorral, 1 vaníliás cukorral felfőzzük és forrón a tésztára egyenletesen rákanalazzuk. Előmelegített sütőben megsütjük.
A tejfölt kikeverjük a porcukorral és a megsült, még forró tészta tetejére öntjük. Fahéjjal megszórjuk. Hagyjuk kihűlni, majd kb. 4 órára hűtőbe tesszük.
Hozzászólások