Pudingos-fahéjas almaleves
Pudingos-fahéjas almaleves
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • cukor - 5 evőkanál
  • szegfűbors - 3 mag
  • tej - 1 dl
  • alma - 50 dekagramm
  • szegfűszeg - 3 mag
  • só - csipetnyi
  • őrölt fahéj - 1 teáskanál
  • pudingpor - 1 evőkanál

Elkészítés:

  1. Az almát megmossuk, meghámozzuk, kockára vágjuk. Egy fazékba tesszük és felengedjük kb. 1.2 l vízzel, majd feltesszük főni. Hozzáadjuk a fahéjat, a sót, a szegfűszeget, a szegfűborsot és a cukrot.
  2. Amíg fől a leves, a pudingot csomómentesen elkeverjük a tejjel. Ha a leves felforrt, folytonos keverés mellett belecsorgatjuk a pudingos tejet és lassú tűzön hagyjuk ismét felforrni. Ha szükséges adhatunk még ilyenkor hozzá egy kis cukrot, vagy fahéjat.
  3. Tűzről levéve tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni.