Feltöltve:

Provence-i gyümölcskenyér, cukormázzal

timer 30
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojás3 darab
Ráma7.5 dekagramm
porcukor10 dekagramm
liszt20 dekagramm
olívaolaj1 dl
őrölt fahéj0.5 teáskanál
sütőpor0.5 csomag
konyak0.5 evőkanál
szeletelt mandula10 dekagramm
cukrozatlan gyümölcs20 dekagramm

Cukormáz

porcukor15 dekagramm
víz2 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

Válaszuk el a tojásfehérjét a sárgájától és tegyük félre. Egy lapos tálban keverjük össze a krémesre vert Ramát a cukorral, és verjük a keveréket habosra. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet 5 evőkanál olajjal, majd adjuk Ramás krémhez. Tegyük bele a tojások sárgáját, a fahéjat, a sütőport, a konyakot, a mandulát és a cukrozatlan gyümölcsöt. Verjük fel habbá a tojásfehérjét, és forgassuk a tésztába. Hagyjuk pihenni 15 percig. Melegítsük a sütőt 220 fokra. Kenjünk ki egy gyümölcskenyér formát olajjal, és öntsük a tésztát a formába, tegyük a sütőbe, ekkor csökkentsük a hőfokot 180 fokra, és süssük 40 percig. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni. Készítsük el a cukormázat: vízfürdőbe helyezett mély tálban keverjük össze a cukrot két evőkanál vízzel, és addig keverjük amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. A cukormázat kenjük a kihűlt sütemény tetejére.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem