Provanszi zöldségleves
Provanszi zöldségleves
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • fokhagyma gerezd - 2 darab
  • Knorr Házias Tyúkhús Levesalap - 1 darab
  • sárgarépa - 1 darab
  • olívaolaj - 1 evőkanál
  • póréhagyma - 1 darab
  • hagyma - 1 darab
  • zeller - 1 darab
  • konzerv bab - 1 darab
  • sűrített paradicsom - 1 darab

Elkészítés:

  1. Forrósítsuk fel az olajat egy nagy lábasban vagy fazékban. Dobjuk bele az apróra vágott hagymákat, és addig pirítsuk, míg a hagyma üveges lesz.
  2. Adjuk hozzá a zellert, a répát, és öntsük fel vízzel. Ezután adjuk hozzá a Knorr házias tyúkhús levesalapot. Fedő alatt főzzük 10 percig
  3. Adjuk hozzá a krumplit, illetve a szezonális zöldségeket, majd ízesítsd borssal és sóval (ha szükséges). Ezután főzd addig, míg a zöldség megpuhul
  4. A végén ad hozzá a paradicsompürét, a konzervbabot és a provanszi fűszert, és főzd még egy pár percig. Mielőtt tálalnád, megszórhatod a levest reszelt parmezánnal