Provanszi szelet
Provanszi szelet
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • oregánó - 1 teáskanál
  • paradicsom - 3 darab
  • olaj - dl
  • sertéskaraj - 4 szelet
  • só - 1 csipetnyi
  • bazsalikom - 1 teáskanál
  • mozzarella - 2 csomag

Elkészítés:

  1. Először a pácot készítjük el. Az olajba szórjuk a sót, az oregánót, a bazsalikomot és párszor átkeverjük. A mozzarella golyókat lecsöpögtetjük, majd a pácba tesszük és óvatosan összeforgatjuk. Hűtőbe tesszük, amíg a húst előkészítjük.
  2. A karajszeleteket megtisztítjuk, vékonyra klopfoljuk és meghintjük sóval. A pácból kiemeljük a sajtokat, majd megforgatjuk benne a hússzeleteket. Egy kisméretű jénai tálba, vagy tepsibe fektetjük őket.
  3. A paradicsomokat megmossuk, vékony karikákra szeleteljük és bevonjuk vele a karajokat.
  4. A maradék páclével meglocsoljuk. Kevéske, kb 0,5 dl vízzel felöntve, alufóliával lefedve 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 50 perc alatt puhára sütjük.
  5. Amint kivesszük a sütőből, a mozzarella golyókat ráhelyezzük és melegen tálaljuk.