Provanszi szelet a Főételek kategóriában
Először a pácot készítjük el. Az olajba szórjuk a sót, az oregánót, a bazsalikomot és párszor átkeverjük. A mozzarella golyókat lecsöpögtetjük, majd a pácba tesszük és óvatosan összeforgatjuk. Hűtőbe tesszük, amíg a húst előkészítjük.
A karajszeleteket megtisztítjuk, vékonyra klopfoljuk és meghintjük sóval. A pácból kiemeljük a sajtokat, majd megforgatjuk benne a hússzeleteket. Egy kisméretű jénai tálba, vagy tepsibe fektetjük őket.
A maradék páclével meglocsoljuk. Kevéske, kb 0,5 dl vízzel felöntve, alufóliával lefedve 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 50 perc alatt puhára sütjük.
Amint kivesszük a sütőből, a mozzarella golyókat ráhelyezzük és melegen tálaljuk.