Provanszi paradicsomos pite
Provanszi paradicsomos pite
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 12 dekagramm
  • cukor - 1 csipetnyi
  • liszt - 15 dekagramm
  • kecskesajt - 12 dekagramm
  • trappista sajt - 12 dekagramm
  • koktélparadicsom - 20 dekagramm
  • Globus Mustár tubus - 4 evőkanál
  • natúr krémsajt - 12 dekagramm
  • friss bazsalikom levél - 15 darab

Elkészítés:

  1. A lisztet keverjük el a cukorral, a lereszelt fokhagymával és a hideg, darabos margarinnal. Keverjük hozzá a krémsajtot. A tésztának enyhén darabosnak kell lennie.
  2. A pite formára terítsük rá a kinyújtott tésztát, egyengessük bele a formába hogy mindenhol kibélelje.
  3. A tésztát kenjük be mustárral, majd szórjuk meg az összedarabolt kecskesajttal.
  4. A megmosott paradicsomokat vágjuk ketté és rendezzük el a tésztán. Szórjuk meg reszelt sajttal. Süsük 30 percig 220 fokon - a sütőt állítsuk csak alsó sütésre. Langyosan tálaljuk.