Feltöltve:

Profiteroles

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tésztához

víz2.5 dl
1 csipetnyi
cukor2 teáskanál
Ráma10 dekagramm
liszt15 dekagramm
tojás5 darab

Töltelékhez

tejszín2 dl
csokoládé10 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Egy mélyebb, nyeles edénybe 2,5 dl vizet öntök, hozzáadom a sót, a cukrot, a Ramát, és az egészet felforralom. A tűzről levéve beleöntöm a lisztet, jól elkeverem, visszateszem a tűzre, és kb. 1 percig főzöm, közben állandóan keverem. Leveszem a tűzről és a tojásokat egyenként belekeverem. A tésztát nyomózsákba teszem és Ramával kikent tepsire diónyi halmokat nyomok nem túl sűrűn egymás mellé, mert sülés közben megnőnek. Előmelegített, forró sütőben 10 percig, majd a hőfokot csökkentve további 15-20 percig aranysárgára sütöm a fánkokat. Amíg hűlnek, a tejszínből (növényi) kemény habot verek. A fánkokat oldalt bevágom, és megtöltöm a habbal. A fánkokat piramis alakban felhalmozom, és meglocsolom forró csokoládéval.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre