Feltöltve:

Profiterol csokoládéöntettel

timer 90
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojássárgája4 darab
víz52 gramm
tojás94 gramm
olaj52 gramm
cukor1 csipetnyi
tej365 milliliter
liszt52 gramm
1 csipetnyi
habtejszín120 milliliter
vaníliarúd1 darab
csokoládé100 gramm
keményítő32 gramm

Elkészítés

1. lépés

A vizet, a sót, a cukrot és az olajat egy lábasban összekeverjük és felforraljuk.

2. lépés

Belekeverjük a lisztet és addig kevergetjük, amíg el nem válik az edény falától.

3. lépés

Ezután robotgépbe tesszük, magas fordulaton habosítani kezdjük, majd egyenként belekeverjük a tojásokat és alaposan elkeverjük.

4. lépés

Profiterol csokoládéöntettel elkészítés 4. lépés képe

Sima csöves (12-es cső) nyomózsákba tesszük és egymástól 4-5 cm-es távolságra apró halmocskákat nyomunk a sütőpapírral bélelt tepsibe.

5. lépés

Egy permetezővel alaposan bepermetezzük a halmokat vízzel. 210 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük, amíg szép színt nem kapnak.

6. lépés

A krémhez a keményítőt 42 gramm cukorral elkeverjük és egy lábasba tesszük. Felöntjük tejjel és simára keverés után félretesszük.

7. lépés

A tojássárgákat 42 gramm cukorral felhabosítjuk és a tejes keverékből egy keveset hozzákeverünk a masszánkhoz, hogy kicsit lazítsuk.

8. lépés

A tejes keveréket feltesszük főni és szépen lassan, folyamatos keverés közben hozzácsurgatjuk a tojássárgás masszát, majd puding állagúra főzzük.

9. lépés

Ha elértük a kívánt halmazállapotot, akkor egy tálba tesszük és celofánnak lefedjük, ezzel elkerülhetjük, hogy bebőrösödjön és hagyjuk hűlni.

10. lépés

Profiterol csokoládéöntettel elkészítés 10. lépés képe

Ha langyosra hűlt a krém, akkor 3-as vagy 4-es sima csöves nyomózsákba töltjük a krémet és a kis fánkocskáinkat mindet, egyesével oldalba bökjük vele és megtöltjük a krémmel őket.

11. lépés

Elkészítjük a csokiöntetet: a csokit feldaraboljuk és egy tálba tesszük. A tejszínt felmelegítjük, de nem forraljuk. Ha jó meleg, ráöntjük a csokira és simára keverjük a ganachet. Plusz tejszínnel hígíthatjuk, ha netán sűrű lenne.

12. lépés

Profiterol csokoládéöntettel elkészítés 12. lépés képe

A fánkocskákat egymásra halmozzuk és leöntjük a csokiöntettel.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek