Feltöltve:

Profiterol

timer 100
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tésztához

étolaj80 gramm
víz80 gramm
liszt80 gramm
tojás2 darab
1 csipetnyi
édesítő1 darab

Vaníliás cukrászkrém

vaniliaaroma1 üvegcse
keményítő50 gramm
édesítő12 gramm
tej580 gramm
tojássárgája6 darab

Csokiszószhoz

diabetikus ét, vagy tejcsokoládé10 dekagramm
Főzőtejszín230 gramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A vizet, a sót, az édesítőt és az olajat egy lábasba tesszük, majd felforraljuk. Ha forr, beleszórjuk a lisztet és folyamatos keverés mellett addig tartjuk a tűzhelyen, amíg el nem válik az edény falától. Ezt a masszát egy keverőtálba tesszük és robotgéppel magas fokozaton elkezdjük habosítani, miközben egyenként belecsurgatjuk a tojásokat. Miután az összes tojás belekerült, egynemű masszát kell kapnunk. A masszát sima csövű nyomózsákba szedjük és sütőpapírral bélelt tepsibe, kb.: 10 g-os halmokat nyomunk belőle, 4 cm távolságra egymástól. Egy permetező segítségével fújjunk bőven vizet a kinyomott halmokra. 200 fokos sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük, majd félretesszük a fánkokat hűlni. A keményítőt, a receptben szereplő első adag (6 g) édesítővel elkeverjük, felöntjük hideg tejjel, beletesszük a vanília aromát és félretesszük. A sárgákat a második adag (6 g) édesítővel 3 perc alatt kihabosítjuk, majd a keményítős tejből átmerünk egy keveset és ezzel hígítjuk. Ezután a tejes keveréket felforraljuk, majd folyamatos keverés mellett hozzácsurgatjuk a tojássárgás keveréket is és erős, puding állagúra főzzük. Ha kész a krém, öntsük egy tálba és fóliázzuk le, hogy ne bőrösödjön meg a teteje, majd hagyjuk langyosra hűlni. Ha kihűlt szedjük nyomózsákba, amelybe előzőleg a legkisebb idomcsövet tettük, kb. 4 mm-es cső az ideális. A fánkok oldalába nyomva a csövet megtöltjük őket a krémmel. A csokiszószhoz a csokit megolvasztjuk, majd a forrásban lévő tejszínhez keverjük és sűrűsödésig főzzük. A megtöltött fánkokat tegyük egymásra és öntsük le a szósszal, majd tálaljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 3

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1