1. lépés
A vizet, a sót, az édesítőt és az olajat egy lábasba tesszük, majd felforraljuk. Ha forr, beleszórjuk a lisztet és folyamatos keverés mellett addig tartjuk a tűzhelyen, amíg el nem válik az edény falától. Ezt a masszát egy keverőtálba tesszük és robotgéppel magas fokozaton elkezdjük habosítani, miközben egyenként belecsurgatjuk a tojásokat. Miután az összes tojás belekerült, egynemű masszát kell kapnunk. A masszát sima csövű nyomózsákba szedjük és sütőpapírral bélelt tepsibe, kb.: 10 g-os halmokat nyomunk belőle, 4 cm távolságra egymástól. Egy permetező segítségével fújjunk bőven vizet a kinyomott halmokra. 200 fokos sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük, majd félretesszük a fánkokat hűlni. A keményítőt, a receptben szereplő első adag (6 g) édesítővel elkeverjük, felöntjük hideg tejjel, beletesszük a vanília aromát és félretesszük. A sárgákat a második adag (6 g) édesítővel 3 perc alatt kihabosítjuk, majd a keményítős tejből átmerünk egy keveset és ezzel hígítjuk. Ezután a tejes keveréket felforraljuk, majd folyamatos keverés mellett hozzácsurgatjuk a tojássárgás keveréket is és erős, puding állagúra főzzük. Ha kész a krém, öntsük egy tálba és fóliázzuk le, hogy ne bőrösödjön meg a teteje, majd hagyjuk langyosra hűlni. Ha kihűlt szedjük nyomózsákba, amelybe előzőleg a legkisebb idomcsövet tettük, kb. 4 mm-es cső az ideális. A fánkok oldalába nyomva a csövet megtöltjük őket a krémmel. A csokiszószhoz a csokit megolvasztjuk, majd a forrásban lévő tejszínhez keverjük és sűrűsödésig főzzük. A megtöltött fánkokat tegyük egymásra és öntsük le a szósszal, majd tálaljuk.