Feltöltve:

Pozsonyi kifli

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tésztához

liszt50 dekagramm
Ráma25 dekagramm
tojás2 egész
cukor11 dekagramm
élesztő1 dekagramm
tej2 dl
1 kevés

Máktöltelék

mák30 dekagramm
cukor20 dekagramm
tej3 dl
búzadara5 dekagramm
citrom reszelt héja1 darab

Diótöltelék

dió30 dekagramm
cukor15 dekagramm
mazsola1 marék
búzadara5 dekagramm
citrom reszelt héja1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Gyúródeszkára öntjük a lisztet, közepére mélyedést csinálunk, beletesszük a 2 dl langyos tejben felfuttatott élesztőt, majd hozzáadjuk a Ramát, a tojást, a cukrot, és jól összedolgozzuk. Könnyebb a tészta, ha villával előtte felverjük a tojást. Kb. 1 órát letakarva pihentetjük. Megcsinálhatjuk előző nap is, akkor hűtőszekrénybe tesszük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és dió, vagy máktöltelékkel megtöltjük, kifliformába hajtva egymás mellé tesszük a Ramával kikent tepsibe. Előmelegített sütőben közepes lángon, kb. 25-30 percig sütjük. Diótöltelék: kb 1 dl vízből a cukorral szirupot főzünk, belekeverjük a darát, majd a darált diót, levesszük a tűzről, tovább keverjük, beleadjuk a mazsolát, és kihűlve tesszük a tésztába. Máktöltelék: a tejet felforraljuk, hozzáadjuk a darával elkevert mákot, simára keverjük, lehúzzuk a tűzről, még forrón hozzákeverjük a cukrot, majd a reszelt citromhéjat.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem