Feltöltve:

Pozsonyi kifli

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A töltelékhez

vaníliás cukor1 csomag
cukor10 dekagramm
darált dió15 dekagramm
tej1 dl
citrom lereszelt héja1 darab

A tetejére

tojássárgája1 darab

A tésztához

1 csipetnyi
porcukor1 evőkanál
tojássárgája1 darab
élesztő1 dekagramm
tej1 dl
Ráma14 dekagramm
finomliszt25 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Az élesztőt a tejben megfuttatjuk, és a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Azonnal 17 kis cipót formázunk belőle, majd vékony, ovális lapokra nyújtjuk, és egy kanál előre elkészített töltelékkel megrakjuk. (A tejben megfőzzük a diót meg a cukrot, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal ízesítjük.) A megtöltött lapokat összegöngyöljük, és két végüket visszahajtva, szép kifliket formázunk belőlük. A tetejüket tojássárgájával becsíkozzuk, 10 perc múlva az eredeti irányra merőlegesen ismét megkenjük, és forró sütőben megsütjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Pozsonyi kifli

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0

Pozsonyi kifli

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre