Feltöltve:

Pozsonyi kifli

timer 80
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

cukor30 gramm
liszt250 gramm
Ráma125 gramm
tej80 gramm
tojássárgája1 darab
élesztő10 gramm
1 csipetnyi
tojás1 darab

Töltelék

dió200 gramm
cukor150 csapott mokkáskanál
víz70 gramm
darált keksz, vagy piskótamorzsa30 gramm
fahéj1 darab
citromhéj1 darab
mazsola1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Az élesztőt langyos, cukros tejben feloldjuk és a többi anyaggal összedolgozzuk, majd hűvös helyre, vagy hűtőbe tesszük pihenni 15- 20 percre. A tésztát elosztjuk 15 kis gömböcskére és ovális alakra kinyújtjuk őket. A töltelékhez a diót daráljuk le és keverjük össze a fahéjjal, mazsolával, reszelt citromhéjjal és a morzsával. A vizet a cukorral forraljuk fel, öntsük rá a diós keverékre, majd keverjük el és adagoljuk a kinyújtott tésztákra. Tekerjük fel és formázzuk patkó alakúra. A patkókat kenjük le tojássárgával és langyos helyen kelesszük amíg megszárad rajta. Másodszor kenjük le tojásfehérjével és ezután hűtőben, vagy hűvös helyen pihentessük amíg megszárad rajta a fehérje. Előmelegített sütőben süssük meg.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem