Feltöltve:

Pozsonyi kifli

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tetejére

tojássárga2 darab
tojásfehérje1 darab

A máktöltelékhez

baracklekvár3.5 evőkanál
citrom reszelt héja1 darab
darált mák20 dekagramm
cukor15 dekagramm
tej150 milliliter
mazsola5 dekagramm

A diós töltelékhez

darált dió20 dekagramm
cukor15 dekagramm
tej150 milliliter
mazsola5 dekagramm
citrom reszelt héja1 darab

-

liszt60 dekagramm
Ráma12 dekagramm
tej150 milliliter
cukor3 dekagramm
élesztő1.5 dekagramm
tojás2 darab
1 csipetnyi

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tejet a cukorral, élesztővel felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a Ramával, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a csipet sót, a tojásokat, alaposan összegyúrjuk. Hűvös helyen pihentetjük, amíg elkészülnek a töltelékek. A diót és a mákot külön-külön leforrázzuk a cukros tejjel, ízesítjük citromhéjjal, mazsolával, a mákosat baracklekvárral is. A tésztát késfok vastagságúra nyújtjuk, 10X10 cm –es négyzetekre vágjuk. Minden tésztalap sarkába rakunk a töltelékből. Felhengergetjük, és kifli formára hajtjuk, a végeit összenyomjuk.
    Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Megkenjük tojássárgával, fél órát pihentetjük. Majd megkenjük tojásfehérjével és langyos helyen újabb fél órát pihentetjük. 190 fokon szép márványos- pirosra sütjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem