Poznani kacsa
Poznani kacsa
  • timer840 perc
  • moodNehéz
  • person5 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 1 evőkanál
  • víz - 1 dl
  • fokhagyma gerezd - 2 darab
  • cukor - 1 evőkanál
  • liszt - 2 evőkanál
  • szalonna - 50 gramm
  • vörösbor - 1.5 dl
  • hagyma - 1 darab
  • kacsa - 1 darab
  • kacsazsír - 4 evőkanál
  • lilakáposzta - 75 dekagramm
  • KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sült csirke - 25 gramm

Elkészítés:

  1. Mossuk meg a kacsát, majd vágjuk ketté. Vágjuk le a szárnyait, nyakát és vágjuk ki a gerincét. Ezeket tegyük el későbbre leveshez, vagy alaplé készítéséhez.
  2. A húst pácoljuk 12 órán keresztül a zúzott fokhagymában és a Sült csirke fűszerkeverékben.
  3. A fokhagymadarabokat szedegessük le a kacsáról, hogy ne égjenek meg. A fél-kacsákat pirítsuk meg egy szélesebb serpenyőben a kacsazsíron. Majd tegyük egy hőálló edénybe. Öntsünk alá egy kevés vizet, fedjük le fóliával és tegyük 160 fokra előmelegített sütőbe 1,5 órára. Ha szükséges, időnként pótoljuk a folyadékot.
  4. Kockázzuk fel a hagymát és a szalonnát. Dinszteljük meg egy lábosban a hagymát , majd adjuk hozzá az apróra vágott káposztát.
  5. Pár perc sütés után adjuk hozzá a margarint, öntsünk alá vizet és bort. Pároljuk 30 percig.
  6. Ízesítsük a káposztát cukorral és citromlével. Szórjuk meg liszttel és alaposan keverjük össze.
  7. A másfél óra leteltével vegyük ki a kacsát a sütőből és vágjuk adagokra. Tegyük körbe káposztával és tegyük újra be a sütőbe. Süssük még 30 percig 150 fokon a fólia nélkül. Tálaljuk burgonyapürével vagy burgonyagombóccal.