Poznani kacsa a Főételek kategóriában
Mossuk meg a kacsát, majd vágjuk ketté. Vágjuk le a szárnyait, nyakát és vágjuk ki a gerincét. Ezeket tegyük el későbbre leveshez, vagy alaplé készítéséhez.
A húst pácoljuk 12 órán keresztül a zúzott fokhagymában és a Sült csirke fűszerkeverékben.
A fokhagymadarabokat szedegessük le a kacsáról, hogy ne égjenek meg. A fél-kacsákat pirítsuk meg egy szélesebb serpenyőben a kacsazsíron. Majd tegyük egy hőálló edénybe. Öntsünk alá egy kevés vizet, fedjük le fóliával és tegyük 160 fokra előmelegített sütőbe 1,5 órára. Ha szükséges, időnként pótoljuk a folyadékot.
Kockázzuk fel a hagymát és a szalonnát. Dinszteljük meg egy lábosban a hagymát , majd adjuk hozzá az apróra vágott káposztát.
Pár perc sütés után adjuk hozzá a margarint, öntsünk alá vizet és bort. Pároljuk 30 percig.
Ízesítsük a káposztát cukorral és citromlével. Szórjuk meg liszttel és alaposan keverjük össze.
A másfél óra leteltével vegyük ki a kacsát a sütőből és vágjuk adagokra. Tegyük körbe káposztával és tegyük újra be a sütőbe. Süssük még 30 percig 150 fokon a fólia nélkül. Tálaljuk burgonyapürével vagy burgonyagombóccal.