Pöstyéni túrós
Pöstyéni túrós
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • tojás - 8 darab
  • cukor - 8 evőkanál
  • rétesliszt - 8 evőkanál
  • túró - 30 dekagramm
  • kristálycukor - 2.5 evőkanál
  • mazsola - 5 dekagramm
  • citrom reszelt héja - 1 darab

Tetejére

  • lekvár - 1 darab
  • vaníliás cukor - 1 csomag

Elkészítés:

  1. A túrót a kristálycukorral, a mazsolával és a reszelt citromhéjjal összekeverem. A tojásfehérjéket a cukorral habbá verem, és a sárgáját óvatosan hozzáadom. Két részre osztom. Az egyikbe, mint a piskótatésztába, a lisztet keverem, a másik felét meg óvatosan beleforgatom a túrókrémbe. Egy papírral bélelt tepsibe először a piskótatészta 2/3-át simítom, majd erre kerül, a túros keverek. Tetejét a maradék piskótamasszával berácsozom, a rácsok közé baracklekvárt teszek és 180°C-os sütőben megsütöm. Kockára vágva, vaníliás porcukorral meghintve tálalom.Megjegyzésem: mazsola nélkül készítettem (mert nem szeretjük), 35 dkg túrót használtam, kb. 30 percet sütöttem, 25 x 35 cm-es tepsit használtam. 15 szelet lett belőle.