Pörkölt darálthúsból rövid csőtésztával a Főételek kategóriában
A hagymát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk. A paradicsomot és a paprikát is megtisztítjuk, majd összedaraboljuk. Beletesszük a főzőedénybe, (nagyobb edényt válasszunk, mert ha kész lesz a hús, hozzá kell keverni a tésztát) az olajat, hozzáadjuk az összedarabolt hagymát, a paprikát, a paradicsomot és meghintjük csipetnyi sóval, majd fedő alatt pároljuk.
Egy fazékba feltesszük forrni a tésztának a vizet. Beletesszük a sót, és margarint. Amikor felforrt a víz, akkor beletesszük a tésztát és sűrű kevergetés mellett, kb 10 percig főzzük, majd tésztaszűrő segítségével leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük.
Amikor megpárolódott a hagyma, akkor rátesszük a fűszereket és jól összekeverjük, végül beletesszük a darált húst is. A hússal is alaposan összekeverjük a pörköltalapot és folyadék hozzáadása nélkül, fedő alatt, lassú tűzön elkezdjük főzni. A hús fog annyi levet engedni, amennyi elegendő a puhuláshoz.