Pörkölt alternatívák zöldségekre
Pörkölt alternatívák zöldségekre
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person2 fő

Hozzávalók:

  • vöröshagyma - 1 darab
  • olaj - 2 evőkanál
  • gomba - 60 dekagramm
  • aprított petrezselyemzöld - 1 csokor

Elkészítés:

  1. Mossuk meg a zöldséget (hámozni csak a patisszont kell) A cukkini két végét vágjuk le, mert keserű lehet. Vágjuk fel: a gombát karikákra - tönkjét is, a cukkinit, patisszont kb. 1,5 cm-es kockára.
  2. A hagymát vágjuk apró kockákra, az olajat forrósítsuk meg egy fazékban. Pirítsuk üvegesre rajta a hagymát.
  3. Húzzuk le a tűzről, hagyjuk kissé hűlni( nehogy megkeseredjen a rászórt pirospaprika). Szórjuk rá a fűszerpaprikát és keverjük jól el. Visszatehetjük a tűzre.
  4. Dobjuk rá a zöldséget, sózzuk, és néha kevergetve fedő alatt pároljuk. Sok levet ereszthetnek, ezért ízlés szerint főzzük el a levét tálalás előtt.
  5. A petrezselymet mossuk meg, aprítsuk fel, és szórjuk bele a kész ételbe.