Pörkölt alternatívák zöldségekre a Főételek kategóriában
Mossuk meg a zöldséget (hámozni csak a patisszont kell) A cukkini két végét vágjuk le, mert keserű lehet. Vágjuk fel: a gombát karikákra - tönkjét is, a cukkinit, patisszont kb. 1,5 cm-es kockára.
A hagymát vágjuk apró kockákra, az olajat forrósítsuk meg egy fazékban. Pirítsuk üvegesre rajta a hagymát.
Húzzuk le a tűzről, hagyjuk kissé hűlni( nehogy megkeseredjen a rászórt pirospaprika). Szórjuk rá a fűszerpaprikát és keverjük jól el. Visszatehetjük a tűzre.
Dobjuk rá a zöldséget, sózzuk, és néha kevergetve fedő alatt pároljuk. Sok levet ereszthetnek, ezért ízlés szerint főzzük el a levét tálalás előtt.
A petrezselymet mossuk meg, aprítsuk fel, és szórjuk bele a kész ételbe.