Feltöltve:

Póréhagymás, spárgás, sonkás rizottó

timer 35
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 3

Hozzávalók

Rama Vajas Íz1 evőkanál
petrezselyem zöld1 csokor
Knorr Füstölthús-ízesítő kocka2 darab
póréhagyma15 dekagramm
spárga1 csokor
rizottó rizs300 gramm
parmezán sajt5 dekagramm
krémsajt2 evőkanál
főtt, füstölt sonka20 dekagramm

Póréhagymás, spárgás, sonkás rizottó a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A spárgát tisztítsuk meg és lobogó, sós vízben főzzük roppanósra 2 perc alatt. Majd gyorsan öblítsük le hideg vízzel.

2. lépés

A póréhagymát tisztítsuk meg és vágjuk apróra. A Knorr-kockákat oldjuk fel 1 liter forró vízben.

3. lépés

Egy evőkanál margarint forrósítsunk fel egy széles aljú lábosban. Ezen közepes lángon fonnyasszuk meg a póréhagymát.

4. lépés

Majd adjuk hozzá a rizst és pirítsuk rajta üvegesre. Ezután kis adagonként adjuk hozzá a forró alaplevet. Hagyjuk hogy azt a rizs felvegye, majd adjuk hozzá a következő adaggal. Csináljuk addig, míg a rizs kívül krémes lesz, belül viszont még picit roppanós marad. A rizottó maga pedig kissé folyós.

5. lépés

Ezután keverjük hozzá a krémsajtot, a parmezánt, a kockára vágott sonkát és a spárgát. Tálaláskor szórjuk meg apróra vágott petrezselyem zölddel.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem