Póréhagymás rizottó gombával
Póréhagymás rizottó gombával
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 2 evőkanál
  • víz - 1 liter
  • olíva olaj - 2 evőkanál
  • Knorr Zöldségleveskocka - 2 darab
  • póréhagyma - 2 darab
  • gomba - 350 gramm
  • száraz fehér bor - 90 milliliter
  • rizottó rizs - 350 gramm
  • mogyoróhagyma - 2 darab
  • reszelt parmezán - 100 gramm
  • apróra vágott rozmaring - 2 evőkanál
  • citrom héja - 1 darab

Elkészítés:

  1. Készítsünk alaplevet a Zöldségleves-kockából. A póréhagymát tisztítsuk meg és vágjuk karikákra.
  2. Vágjuk apróra a mogyoróhagymát. Egy nagy lábosban forrósítsunk fel olíva olajat, adjuk hozzá a mogyoróhagymát és dinszteljük üvegesre. Tegyük bele a rizst, keverjük össze és pirítsuk kb. 2 percig. Öntsük bele a bort és főzzük, míg a rizs be nem szívja.
  3. Öntsünk bele fél pohár forró alaplevet és főzzük, míg a rizs be nem szívja. Ezt ismételgessük addig, amíg kész lesz a rizs. Nem szabad túlfőzni, a jó rizottó rizs kívül krémes, de belül még picit roppanós.
  4. Adjuk hozzá a póréhagymát, a reszelt citromhéjat, és a parmezánt. Keverjük össze, vegyük le a tűzről.
  5. Közben egy másik lábosban pirítsuk meg olíva olajon a szeletekre vágott gombát. Ha kész, a kitálalt rizottó tetejére helyezzük.
  6. Egy serpenyőben olvasszunk fel 2 kanál margarint, adjuk hozzá a póréhagymát és fonnyasszuk lassú tűzön puhára.