Rama Vajas Íz | 2 evőkanál |
---|---|
víz | 1 liter |
olíva olaj | 2 evőkanál |
Knorr Zöldségleveskocka | 2 darab |
póréhagyma | 2 darab |
gomba | 350 gramm |
száraz fehér bor | 90 milliliter |
rizottó rizs | 350 gramm |
mogyoróhagyma | 2 darab |
reszelt parmezán | 100 gramm |
apróra vágott rozmaring | 2 evőkanál |
citrom héja | 1 darab |
Póréhagymás rizottó gombával a Főételek kategóriában
Készítsünk alaplevet a Zöldségleves-kockából. A póréhagymát tisztítsuk meg és vágjuk karikákra.
Vágjuk apróra a mogyoróhagymát. Egy nagy lábosban forrósítsunk fel olíva olajat, adjuk hozzá a mogyoróhagymát és dinszteljük üvegesre. Tegyük bele a rizst, keverjük össze és pirítsuk kb. 2 percig. Öntsük bele a bort és főzzük, míg a rizs be nem szívja.
Öntsünk bele fél pohár forró alaplevet és főzzük, míg a rizs be nem szívja. Ezt ismételgessük addig, amíg kész lesz a rizs. Nem szabad túlfőzni, a jó rizottó rizs kívül krémes, de belül még picit roppanós.
Adjuk hozzá a póréhagymát, a reszelt citromhéjat, és a parmezánt. Keverjük össze, vegyük le a tűzről.
Közben egy másik lábosban pirítsuk meg olíva olajon a szeletekre vágott gombát. Ha kész, a kitálalt rizottó tetejére helyezzük.
Egy serpenyőben olvasszunk fel 2 kanál margarint, adjuk hozzá a póréhagymát és fonnyasszuk lassú tűzön puhára.