Póréhagymás lencseleves
Póréhagymás lencseleves
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • víz - 1.5 liter
  • natúr joghurt - 60 milliliter
  • petrezselyemzöld - 1 csokor
  • olaj - 1 evőkanál
  • burgonya - 1 darab
  • Knorr Zöldségleveskocka - 2 darab
  • póréhagyma - 1 darab
  • piros paprika - 1 teáskanál
  • őrölt bors - 1 csipetnyi
  • vörös lencse - 100 gramm

Elkészítés:

  1. Pucoljuk meg és vágjuk szeletekre a burgonyát és póréhagymát, a lencsét mossuk meg.
  2. A póréhagymát pirítsuk meg olajon, majd a burgonyával együtt tegyük fel főni1.5 liter vízbe.Adjuk hozzá a Zöldségleves-kockát.
  3. Mikor a burgonya majdnem megfőtt, adjuk hozzá a megmosott lencsét és főzzük puhára.
  4. A levest ízesítsük borssal, őrölt paprikával és citromlével.Tálaljuk natúr joghurttal és frissen vágott petrezselyemzölddel, vagy korianderrel.