víz | 1.5 liter |
---|---|
natúr joghurt | 60 milliliter |
petrezselyemzöld | 1 csokor |
olaj | 1 evőkanál |
burgonya | 1 darab |
Knorr Zöldségleveskocka | 2 darab |
póréhagyma | 1 darab |
piros paprika | 1 teáskanál |
őrölt bors | 1 csipetnyi |
vörös lencse | 100 gramm |
Póréhagymás lencseleves a Levesek kategóriában
Pucoljuk meg és vágjuk szeletekre a burgonyát és póréhagymát, a lencsét mossuk meg.
A póréhagymát pirítsuk meg olajon, majd a burgonyával együtt tegyük fel főni1.5 liter vízbe.Adjuk hozzá a Zöldségleves-kockát.
Mikor a burgonya majdnem megfőtt, adjuk hozzá a megmosott lencsét és főzzük puhára.
A levest ízesítsük borssal, őrölt paprikával és citromlével.Tálaljuk natúr joghurttal és frissen vágott petrezselyemzölddel, vagy korianderrel.