Póréhagymás gombaleves
Póréhagymás gombaleves
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 1 evőkanál
  • víz - 1 liter
  • kakukkfű - 1 csipetnyi
  • petrezselyemzöld - 1 csokor
  • olaj - 2 evőkanál
  • Knorr Gombakrémleves - 1 csomag
  • tejszín - 1 evőkanál
  • csiperke gomba - 20 dekagramm
  • póréhagyma - 2 darab
  • só, bors - 1 csipetnyi

Elkészítés:

  1. Vágjuk el hosszában a pórét, mossuk meg, majd vágjuk fel centi vastag darabokra.
  2. Forrósítsuk fel az olajat és pirítsuk rajta 5 percig a póréhagymát. Adjunk hozzá egy liter hideg vizet és szórjuk bele a Knorr Gombakrém levest, majd főzzük lassú tűzön 5 percig.
  3. A gombát mossuk meg, szeleteljük fel és pirítsuk meg margarinon. Fűszerezzük borssal és egy csipet kakukkfűvel, majd adjuk a kész leveshez.
  4. Aprítsuk fel a petrezselyemzöldet és tálalás előtt szórjuk a levesre. Ízesítsük a levest egy kis tejszínnel, vagy tejföllel.Tipp: Díszíthetjük és ízesíthetjük még a levesünket balzsamecettel is.