Póréhagymás francia rakott burgonya a Főételek kategóriában
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Hámozzuk meg és vágjuk nagyon vékonyra a burgonyát. Tisztítsuk meg és szeleteljük föl a póréhagymát. Kenjünk ki egy evőkanál margarinnal egy sütőformát
.Forrósítsunk föl 2 evőkanál margarint és pirítsuk meg rajta a póréhagymát kb. 5 perc alatt, illetve amíg puha lesz. Keverjük össze a szerecsendiót a tejjel és a Knorr alappal.
Rakjuk le a sütőformába szépen sorban az egyharmadát a burgonyaszeleteknek úgy, hogy enyhén fedjék át egymást. Majd rakjuk le a póréhagyma felét és szórjuk rá a sajt egyharmadát. Ismételjük meg, majd a végére tegyük le a burgonya maradék egyharmadát és szórjuk meg a sajt utolsó harmadával. Végül öntsük le az egészet a kikevert carbonara alappal.
Fedjük le alufóliával és süssük kb. 30 percig. Ezután emeljük föl a hőfokot 225°C-ra,vegyük le a fóliát süssük míg szép aranybarna lesz a teteje kb. 25 percig még. Tálalás előtt várjunk 10 percet, majd csak ezután szeleteljük föl.