Feltöltve:

Póréhagymás francia rakott burgonya

timer 70
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

Knorr Carbonara spagetti alap1 csomag
tej1 liter
burgonya4 darab
póréhagyma2 darab
szerecsendió1 teáskanál
reszelt sajt20 dekagramm

Póréhagymás francia rakott burgonya a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Hámozzuk meg és vágjuk nagyon vékonyra a burgonyát. Tisztítsuk meg és szeleteljük föl a póréhagymát. Kenjünk ki egy evőkanál margarinnal egy sütőformát

2. lépés

.Forrósítsunk föl 2 evőkanál margarint és pirítsuk meg rajta a póréhagymát kb. 5 perc alatt, illetve amíg puha lesz. Keverjük össze a szerecsendiót a tejjel és a Knorr alappal.

3. lépés

Rakjuk le a sütőformába szépen sorban az egyharmadát a burgonyaszeleteknek úgy, hogy enyhén fedjék át egymást. Majd rakjuk le a póréhagyma felét és szórjuk rá a sajt egyharmadát. Ismételjük meg, majd a végére tegyük le a burgonya maradék egyharmadát és szórjuk meg a sajt utolsó harmadával. Végül öntsük le az egészet a kikevert carbonara alappal.

4. lépés

Fedjük le alufóliával és süssük kb. 30 percig. Ezután emeljük föl a hőfokot 225°C-ra,vegyük le a fóliát süssük míg szép aranybarna lesz a teteje kb. 25 percig még. Tálalás előtt várjunk 10 percet, majd csak ezután szeleteljük föl.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 65"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem