Póréhagymás burgonya krémleves
Póréhagymás burgonya krémleves
  • timer35 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • burgonya - 500 gramm
  • sárgarépa - 1 darab
  • póréhagyma fehér része - 1 darab
  • vöröshagyma - 1 darab
  • Knorr Zöldségleveskocka - 2 darab
  • Főzőtejszín - 50 milliliter
  • fehérbors - darab
  • őrölt szerecsendió - 1 csipetnyi
  • pirítós - 8 szelet
  • snidling - 2 evőkanál

Elkészítés:

  1. Hámozzuk meg a krumplit és a répát. Vágjuk kockára őket. A megmosott póréhagymát szeleteljük fel, a hagymát kockázzuk.
  2. Pirítsuk meg a hagymát 1 ek margarinon. Adjuk hozzá a krumplit, répát és a póréhagymát. Röviden pirítsuk meg őket. Öntsük föl 8 dl vízzel, adjuk hozzá a leveskockát. Hozzuk forrásba, majd lefedve főzzük 20 percig.
  3. Ha kész, vegyük le a tűzről és pürésítsük egy botmixerrel. Adjuk hozzá a tejszínt és hozzuk újra forrásba. Ízesítsük egy kis feér borssal és szerecsendióval. Vágjuk a pirítósokat kockára. Tálaljuk a kenyérkockákkal és finomra vágott metélőhagymával.