Póréhagyma krémleves
Póréhagyma krémleves
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 2 evőkanál
  • tejföl - 1 darab
  • Knorr Tyúkhúsleveskocka - 3 darab
  • aprított fokhagyma gerezd - 1 darab
  • póréhagyma - 3 darab
  • hagyma - 1 darab
  • aprított metélőhagyma - 0.25 csokor
  • krumpli - 200 gramm

Elkészítés:

  1. Egy lábasban olvasszuk fel a margarint. Pirítsuk üvegesre a szeletelt póréhagymát, a hagymát, a fokhagymát és a zellert. Készítsünk 1.5 liter alaplevet a Knorr tyúkhúsleves-kockából.
  2. Sózzuk meg a burgonyát, dobjuk a lábosba és öntssük fel az alaplével.
  3. Fedő alatt főzzük 20 percig kis lángon.
  4. Mixeljük össze a levest, és keverjük bele a tejfölt.
  5. Ismét hozzuk forrásba a levest és szükség esetén ízlés szerint fűszerezzük. Tálalás előtt szórjuk meg az apróra vágott metélőhagymával.