Rama Vajas Íz | 2 evőkanál |
---|---|
tejföl | 1 darab |
Knorr Tyúkhúsleveskocka | 3 darab |
aprított fokhagyma gerezd | 1 darab |
póréhagyma | 3 darab |
hagyma | 1 darab |
aprított metélőhagyma | 0.25 csokor |
krumpli | 200 gramm |
Póréhagyma krémleves a Levesek kategóriában
Egy lábasban olvasszuk fel a margarint. Pirítsuk üvegesre a szeletelt póréhagymát, a hagymát, a fokhagymát és a zellert. Készítsünk 1.5 liter alaplevet a Knorr tyúkhúsleves-kockából.
Sózzuk meg a burgonyát, dobjuk a lábosba és öntssük fel az alaplével.
Fedő alatt főzzük 20 percig kis lángon.
Mixeljük össze a levest, és keverjük bele a tejfölt.
Ismét hozzuk forrásba a levest és szükség esetén ízlés szerint fűszerezzük. Tálalás előtt szórjuk meg az apróra vágott metélőhagymával.