Ponty zsidó módra
Ponty zsidó módra
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person8 fő

Hozzávalók:

  • sárgarépa - 1 darab
  • bors - 1 csipetnyi
  • petrezselyemzöld - 1 darab
  • fehérrépa - 1 darab
  • Knorr Zöldségleveskocka - 1 darab
  • mazsola - 100 gramm
  • póréhagyma - 1 darab
  • hagyma - 1 kilogramm
  • zeller - 1 darab
  • só - 1 csipetnyi
  • ponty - 1 kilogramm
  • mandula szeletek - 2 evőkanál
  • zselatin - 2 evőkanál
  • babérlevél, szegfűbors - 2 darab
  • beáztatott zsemle - 1 darab

Elkészítés:

  1. Filézd ki a pontyot, úgy, hogy a bőre ne sérüljön.
  2. Daráéd le a húst. Vastag kockára vágd fel a zöldségeket.
  3. A hal maradék részéből és a zöldségekből, a babérlevélből és a szegfűborsból főzz alaplevet. Add hozzá a Knorr zöldségleves kockát. Főzd kis lángon 30-40 percig. Szűrd át a húslevest.
  4. Vágd kockára a hagymát, a zsemlét áztasd be. A darált filéhez add hozzá a beáztatott zsemlét, 1 tojást, a sót és a borsot, ha ez szükséges és 5 dkg mazsolát.
  5. Az elkészÍtett haltöltelékkel töltsd meg a hal bőrét (beteheted pástétomos formába), vardd össze és kis lángon főzd kb. 25-30 percig.
  6. Tedd át a megfőtt halat egy tálkába és öntsd le az aszpikkal. DÍszÍtsd mazsolával, mandulával, petrezselyemmel és citrommal.