Feltöltve:

Ponty hagyományos lengyel karácsonyi szószban

timer 60
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz2 evőkanál
sárgarépa1 darab
cukor2 csipetnyi
babérlevél2 darab
fehérrépa1 darab
mandula3 evőkanál
mazsola3 evőkanál
méz4 evőkanál
póréhagyma0.5 darab
zeller0.5 darab
citrom1 darab
fekete őrölt bors1 csipetnyi
ponty1 kilogramm
mézeskalács5 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Készítsük elő a pontyot: mossuk meg, vágjuk ki az uszonyait, kopoltyúit és szemeit.

  2. 2. lépés

    Pucoljuk meg a zöldségeket és tegyük egy nagy lábosba, majd öntsünk rá 5 pohár vizet.

  3. 3. lépés

    Adjuk hozzá a babérleveleket, borsot és egy csipet cukrot.

  4. 4. lépés

    A levest főzzük kb. 10 percig. Ezután tegyük bele a halat és főzzük kis lángon kb. 40 percig. Ezután óvatosan vegyük ki a pontyot, tegyük egy tálra, a levest pedig szűrjük le.

  5. 5. lépés

    Egy kis lábosban olvasszuk fel a margarint és a mézet. Adjuk hozzá a reszelt mézeskalácsot, öntsük hozzá 2 pohár átszűrt levest és forraljuk kis lángon kb. 7 percig. Adjuk hozzá a mazsolát, citromlevet és egy csipet cukrot.

  6. 6. lépés

    Forrázzuk le a mandulát, húzzuk le a héját, majd adjuk hozzá az elkészített öntethez. A szósszal locsoljuk meg a halat, díszítsük citrommal és petrezselyemmel. Ízlés szerinti körettel tálalhatjuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem