Pompos
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tésztához

    • kisebb krumpli - 4 darab
    • élesztő - 3 dekagramm
    • langyos víz - 2.5 dl
    • cukor - 1 csapott evőkanál
    • liszt - 50 dekagramm
    • só - 1 darab

    Feltét

    • tejföl - 375 gramm
    • fokhagyma - 5 gerezd
    • lila hagyma - 1.5 darab
    • főtt császárszalonna - 40 dekagramm
    • trappista sajt - 25 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A krumplit megpucolom és kis kockákra vágva felteszem főni. A lisztet egy tálba kimérem, közepébe mélyedést készítek, amibe belemorzsolom az élesztőt. Rászórom a cukrot, a langyos víz felét ráöntöm, így hagyom felfutni. Ha megfőtt a krumpli összetöröm, és a langyos víz felével a liszthez adom. Jól összedolgozom és langyos helyen 1 órát kelesztem. Közben a fokhagymát összezúzva a tejfölbe keverem. A szalonnát kis kockákra vágom, a lila hagymát felszeletelem, és a sajtot lereszelem. Amikor a tészta megkelt, egy 30x35-ös kikent tepsibe szétnyomkodom, és előmelegített sütőben elősütöm (kb 5-6perc). Ezután kiveszem, megkenem a fokhagymás tejföllel, rászórom a szalonnát, hagymát, majd végül a reszelt sajtot és visszatolom a sütőbe. Közepes lángon 25 percig sütöm, amíg a sajt aranybarna nem lesz. Jó étvágyat.