Feltöltve:

Pompás gyümölcskenyér

timer 90
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

liszt a formához2 evőkanál
rum2 evőkanál
tojás4 darab
vaníliás cukor10 gramm
porcukor150 gramm
Ráma125 gramm
mazsola80 gramm
Rama a formához1 diónyi
sütőpor0.5 teáskanál
finomliszt160 gramm
cukrozott narancshéj50 gramm
cukrozott citromhéj50 gramm
aszalt sárgabarack80 gramm
puha, aszalt füge80 gramm

A mázhoz és a díszítéshez

aprított mandulapehely1 evőkanál
olaj2 evőkanál
tortabevonó étcsokoládé100 gramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A mazsolát 1 órára langyos vízbe áztatjuk és alaposan lecsepegtetjük. A fügét, a sárgabarackot, valamint a cukrozott citrom és narancshéjat apróra-finomra vágjuk. Papírkendővel szárazra törölgetjük a mazsolát, a vágott gyümölcsökhöz adjuk, megszórjuk a teljes mennyiségből elvett 2 ek. liszttel, hogy le ne szálljanak majd a massza aljára és lazán összekeverjük. Szitakanálba tesszük, lerázzuk róluk a felesleget, amit visszaszitálunk a kimért liszthez, végül hozzákeverjük a sütőport is. Kikenünk Ramával és beszórunk liszttel egy 1-1,2 l űrtartalmú őzgerincformát, a felesleges lisztet kirázzuk, kiütögetjük belőle. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A Ramát habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat, apránként hozzáadjuk a lisztet, a rumot, majd az aszalt gyümölcs keveréket és gyengéden, de alaposan összekeverjük. Az őzgerincformába szedjük, simítjuk a masszát , az alját szelíden a munkalaphoz veregetjük, hogy mindenütt jól kitöltse és a középső bordamagasságra állított rácson kb. 50 percig sütjük. A formában 10 percig pihentetjük, majd rácsra borítva hagyjuk egészen kihűlni. Sütőpapírral beterítünk egy nagyobb méretű kerek tálcát és a ráccsal együtt ráemeljük a gyümölcskenyeret. A felaprózott csokoládébevonót meleg vízfürdőn felolvasztjuk, simára keverjük az olajjal és a sütemény tetejére csorgatjuk úgy, hogy mindenütt bevonja. A csokoládé tetejére egy evőkanál aprított mandulapehelyt szórhatunk, de morzsa-cukorral is megszórható és hagyjuk egészen megszáradni. Tálaláskor a bordázat mentén szeleteljük. Minél tovább áll, annál finomabb.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 3

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1