Friss kukoricapolenta sült bakszakállal és kelpesztóval
receptmuhely.hu
timer45 perc
moodKönnyű
person4 fő
Hozzávalók:
Köret
meghámozott és felvágott fekete bakszakáll
- 3 darab
félholdacskákra vágott hagyma
- 1 darab
friss szójabab
- 200 gramm
megmosott spenót
- 200 gramm
Kelpesztó:
megmosott, felvágott, blansírozott kel
- 100 gramm
fokhagyma
- 1 gerezd
parmezán
- 50 gramm
dió
- 60 gramm
Knorr Házias Zöldség Levesalap
- 1 evőkanál
citromlé
- 1 evőkanál
olívaolaj
- 2 evőkanál
Friss Polenta:
Knorr Házias Zöldség Levesalap
- 1 evőkanál
mogyoróolaj
- 4 evőkanál
csemegekukorica
- 6 darab
Elkészítés:
Blansírozza meg a kelt, majd facsarja ki a vízfelesleget és tegye egy turmixgépbe. Adja hozzá a köret többi hozzávalóját és turmixolja, amíg sima, homogén pasztát kap. Ízlés szerint fűszerezze sóval és borssal.
Készítsük el a köretet. Egy nagy teflonos serpenyőbe tegyen egy kevés olajat, majd adja hozzá a bakszakállt és közepes lángon süsse, amíg a színe el nem kezd változni és már majdnem megfő (körülbelül 5-7 perc).
Adja hozzá a hagymákat és süsse további 2 percig. Ezután vegye le a hőfokot és adja hozzá a szójababot és a spenótot, majd melegítse át az egészet. Fűszerezze ízlés szerint és tartsa melegen.
Készítsük el a polentát. Tisztítsa meg és szűrje le a kukoricacsöveket, majd törölje őket szárazra. Egy éles késsel vágja le a szemeket a csövekről és tegye őket egy nagy serpenyőbe.
Ezután hántolja le a kukoricacsövet. A kés hátulját csúsztassa végig a csövön, hogy kinyerje a kukoricalevet és szemeket. A megmaradt üres csövet dobja ki.
Adjon 500 ml vizet illetve 1 evőkanál
Knorr Házias Zöldség Levesalapot a kukoricaszemes edénybe, keverje el és fedje le. Közepes lángon kevergesse, amíg finoman forrni kezd. Ha ez megtörtént, vegye alacsony hőfokra, majd 8 percig hagyja főni.
Szűrje át a kukoricát és a főzőlevet hagyja külön. Tegye a kukoricát egy turmixgépbe és turmixolja össze, amíg sima lesz. Tegye vissza a pürét az edénybe, majd adja hozzá a mogyoróolajat és fűszerezze az íz kedvéért.
Folyamatos kevergetés mellett főzze alacsony lángon 3 percig.
Tálalja a polentát rögtön, melegen a zöldségkörettel és koronázza meg az elkészült étel tetejét kelpesztóval.