Friss kukoricapolenta sült bakszakállal és kelpesztóval​
Friss kukoricapolenta sült bakszakállal és kelpesztóval​
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

    Köret

    • meghámozott és felvágott fekete bakszakáll - 3 darab
    • félholdacskákra vágott hagyma - 1 darab
    • friss szójabab - 200 gramm
    • megmosott spenót​ - 200 gramm

    Kelpesztó:

    • megmosott, felvágott, blansírozott kel - 100 gramm
    • fokhagyma​ - 1 gerezd
    • parmezán - 50 gramm
    • dió - 60 gramm
    • Knorr Házias Zöldség Levesalap - 1 evőkanál
    • citromlé - 1 evőkanál
    • olívaolaj - 2 evőkanál

    Friss Polenta:

    • Knorr Házias Zöldség Levesalap - 1 evőkanál
    • mogyoróolaj​ - 4 evőkanál
    • csemegekukorica - 6 darab

    Elkészítés:

    1. Blansírozza meg a kelt, majd facsarja ki a vízfelesleget és tegye egy turmixgépbe. Adja hozzá a köret többi hozzávalóját és turmixolja, amíg sima, homogén pasztát kap. Ízlés szerint fűszerezze sóval és borssal.
    2. Készítsük el a köretet. Egy nagy teflonos serpenyőbe tegyen egy kevés olajat, majd adja hozzá a bakszakállt és közepes lángon süsse, amíg a színe el nem kezd változni és már majdnem megfő (körülbelül 5-7 perc).​
    3. Adja hozzá a hagymákat és süsse további 2 percig. Ezután vegye le a hőfokot és adja hozzá a szójababot és a spenótot, majd melegítse át az egészet. Fűszerezze ízlés szerint és tartsa melegen.​
    4. Készítsük el a polentát. Tisztítsa meg és szűrje le a kukoricacsöveket, majd törölje őket szárazra. Egy éles késsel vágja le a szemeket a csövekről és tegye őket egy nagy serpenyőbe. ​
    5. Ezután hántolja le a kukoricacsövet. A kés hátulját csúsztassa végig a csövön, hogy kinyerje a kukoricalevet és szemeket. A megmaradt üres csövet dobja ki.
    6. Adjon 500 ml vizet illetve 1 evőkanál Knorr Házias Zöldség Levesalapot a kukoricaszemes edénybe, keverje el és fedje le. Közepes lángon kevergesse, amíg finoman forrni kezd. Ha ez megtörtént, vegye alacsony hőfokra, majd 8 percig hagyja főni.
    7. Szűrje át a kukoricát és a főzőlevet hagyja külön. Tegye a kukoricát egy turmixgépbe és turmixolja össze, amíg sima lesz. Tegye vissza a pürét az edénybe, majd adja hozzá a mogyoróolajat és fűszerezze az íz kedvéért.​
    8. Folyamatos kevergetés mellett főzze alacsony lángon 3 percig. ​
    9. Tálalja a polentát rögtön, melegen a zöldségkörettel és koronázza meg az elkészült étel tetejét kelpesztóval.