Feltöltve:

Friss kukoricapolenta sült bakszakállal és kelpesztóval​

timer 45
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Köret

meghámozott és felvágott fekete bakszakáll3 darab
félholdacskákra vágott hagyma1 darab
friss szójabab200 gramm
megmosott spenót​200 gramm

Kelpesztó:

megmosott, felvágott, blansírozott kel100 gramm
fokhagyma​1 gerezd
parmezán50 gramm
dió60 gramm
Knorr Házias Zöldség Levesalap1 evőkanál
citromlé1 evőkanál
olívaolaj2 evőkanál

Friss Polenta:

Knorr Házias Zöldség Levesalap1 evőkanál
mogyoróolaj​4 evőkanál
csemegekukorica6 darab

Alternatív étrend

Friss kukoricapolenta sült bakszakállal és kelpesztóval​ a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Blansírozza meg a kelt, majd facsarja ki a vízfelesleget és tegye egy turmixgépbe. Adja hozzá a köret többi hozzávalóját és turmixolja, amíg sima, homogén pasztát kap. Ízlés szerint fűszerezze sóval és borssal.

2. lépés

Készítsük el a köretet. Egy nagy teflonos serpenyőbe tegyen egy kevés olajat, majd adja hozzá a bakszakállt és közepes lángon süsse, amíg a színe el nem kezd változni és már majdnem megfő (körülbelül 5-7 perc).​

3. lépés

Adja hozzá a hagymákat és süsse további 2 percig. Ezután vegye le a hőfokot és adja hozzá a szójababot és a spenótot, majd melegítse át az egészet. Fűszerezze ízlés szerint és tartsa melegen.​

4. lépés

Készítsük el a polentát. Tisztítsa meg és szűrje le a kukoricacsöveket, majd törölje őket szárazra. Egy éles késsel vágja le a szemeket a csövekről és tegye őket egy nagy serpenyőbe. ​

5. lépés

Ezután hántolja le a kukoricacsövet. A kés hátulját csúsztassa végig a csövön, hogy kinyerje a kukoricalevet és szemeket. A megmaradt üres csövet dobja ki.

6. lépés

Adjon 500 ml vizet illetve 1 evőkanál
Knorr Házias Zöldség Levesalapot a kukoricaszemes edénybe, keverje el és fedje le. Közepes lángon kevergesse, amíg finoman forrni kezd. Ha ez megtörtént, vegye alacsony hőfokra, majd 8 percig hagyja főni.

7. lépés

Szűrje át a kukoricát és a főzőlevet hagyja külön. Tegye a kukoricát egy turmixgépbe és turmixolja össze, amíg sima lesz. Tegye vissza a pürét az edénybe, majd adja hozzá a mogyoróolajat és fűszerezze az íz kedvéért.​

8. lépés

Folyamatos kevergetés mellett főzze alacsony lángon 3 percig. ​

9. lépés

Tálalja a polentát rögtön, melegen a zöldségkörettel és koronázza meg az elkészült étel tetejét kelpesztóval.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 65"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem