Polenta hagyma confit-val és kéksajttal
Polenta hagyma confit-val és kéksajttal
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 50 gramm
  • cukor - 50 gramm
  • tej - 100 milliliter
  • olíva olaj - 50 milliliter
  • Knorr Zöldségleveskocka - 1 darab
  • vörösbor - 200 milliliter
  • szegfűszeg - 2 darab
  • lilahagyma - 300 gramm
  • kék sajt - 100 gramm
  • reszelt parmezán - 50 gramm
  • kukoricadara - 200 gramm
  • fahéj rúd - 1 darab
  • fekete ribizli lé - 200 milliliter

Elkészítés:

  1. Egy lábosban forraljunk fel 300 ml vizet 100 ml tejjel,majd adjuk hozzá a Zöldségleves-kockát.
  2. A lobogó vízbe - folyamatosan keverve - lassan töltsük bele a kukoricadarát. Főzzük kb. 5 percig, majd adjuk hozzá a reszelt parmezánt és az olíva olajat.
  3. A kész kását öntsük át egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Tegyük hűvös helyre.
  4. Szeleteljük fel a hagymát. Egy lábosban karamellizáljunk cukrot, adjuk hozzá a hagymát. Folyamatos keverés mellett pirítsuk pár percig. Adjuk hozzá a bort, ribizli levet és fűszereket. Majd főzzük, míg a leve elpárolog. Vegyük ki a fahéj és szegfűszeg darabkákat, adjuk hozzá a margarint és keverjük össze.
  5. Az összeállt és kihűlt polentát vágjuk fel tetszőleges alakzatokba (pl. rombusz formákra) és teflon serpenyőn vagy grillrácson pirítsuk aranybarnára.
  6. A polenta darabok tetejére helyezzünk egy kanál hagyma confit-t és morzsoljunk rá kék sajtot.