Rama Vajas Íz | 50 gramm |
---|---|
cukor | 50 gramm |
tej | 100 milliliter |
olíva olaj | 50 milliliter |
Knorr Zöldségleveskocka | 1 darab |
vörösbor | 200 milliliter |
szegfűszeg | 2 darab |
lilahagyma | 300 gramm |
kék sajt | 100 gramm |
reszelt parmezán | 50 gramm |
kukoricadara | 200 gramm |
fahéj rúd | 1 darab |
fekete ribizli lé | 200 milliliter |
Polenta hagyma confit-val és kéksajttal a Főételek kategóriában
Egy lábosban forraljunk fel 300 ml vizet 100 ml tejjel,majd adjuk hozzá a Zöldségleves-kockát.
A lobogó vízbe - folyamatosan keverve - lassan töltsük bele a kukoricadarát. Főzzük kb. 5 percig, majd adjuk hozzá a reszelt parmezánt és az olíva olajat.
Szeleteljük fel a hagymát. Egy lábosban karamellizáljunk cukrot, adjuk hozzá a hagymát. Folyamatos keverés mellett pirítsuk pár percig. Adjuk hozzá a bort, ribizli levet és fűszereket. Majd főzzük, míg a leve elpárolog. Vegyük ki a fahéj és szegfűszeg darabkákat, adjuk hozzá a margarint és keverjük össze.