Pogácsa
Pogácsa
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • sima liszt - 70 dekagramm
  • Ráma - 30 dekagramm
  • só - 1 evőkanál
  • trappista sajt - 20 dekagramm
  • tojássárgája - 2 darab
  • tejföl - 1 pohár
  • tej - 1 dl
  • cukor - 1 kevés
  • élesztő - 5 dekagramm

Elkészítés:

  1. A Ramát és a lisztet a sóval összemorzsoljuk, majd belereszeljük a sajtot. A tejben felfuttatjuk az élesztőt, belekeverjük a tojássárgát és a tejfölt, majd az egészet összedolgozzuk a lisztes-Ramás morzsalékkal.
  2. 1/2 órát meleg helyen pihentetjük, majd kinyújtjuk 1 cm vastagságúra. Sajtot reszelünk rá, feltekerjük és ismét pihentetjük fél órát.
  3. Végül kinyújtjuk, berácsozzuk, megkenjük a megmaradt tojásfehérjével, sajtot reszelünk rá és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd fél órát újra pihentetjük.
  4. Pihentetés után 30 percre 160 fokos sütőbe tesszük.